Volgende evenement: zaterdag 18 mei 10:00 Opstellingendag : Over je beroepspraktijk

Introspectie van een introverte ondernemer

Blog-foto

Ik heb mijn hart verbonden met familieopstellingen, organisatieopstellingen en loopbaanopstellingen. In de familieopstellingen die ik meemaak zie ik steeds weer wat een goede opstelling kan bewerkstelligen. Na de opstelling ontstaan nieuwe inzichten, verandert gedrag en verbeteren relaties. Dat is wat ik terughoor van mijn cliënten.

Ondernemer zijn? Het stokte

Maar hoe weten mensen nu dat ik opstellingen begeleid? Om mijn diensten aan te bieden maakte ik een eigen website. Ik zocht naar teksten en beelden. Stelde mezelf vragen. Voor wie werk ik eigenlijk? En wat is mijn toegevoegde waarde? Zonder dat ik er erg in had was ik begonnen met ondernemen. Ik begon me te verdiepen in wat nodig is om succesvol te ondernemen. Dat viel me niet mee. Ik ging boeken over management en marketing lezen. Bij het lezen van al deze op zich goede boeken en adviezen ging het bij mij nog niet stromen. Het stokte bij mij. Ik liet het er bij zitten. Totdat ik er onlangs achter kwam dat ik een heel eigen beeld had opgebouwd van ondernemers.

Wat is een succesvolle ondernemer?

Mijn beeld van een succesvol ondernemer was dat hij of zij extravert is en goed is in verkopen. Niet bang om in de belangstelling te staan. Zelfverzekerd en iemand die weet wat hij wil en daar voor gaat. Niet bepaald eigenschappen waar ik van overloop. Van nature ben ik introvert en 'echt zichtbaar' worden is een issue voor mij. Ik paste als persoon niet in mijn eigen beeld van een ondernemer. Geen handig uitgangspunt om een succesvolle onderneming op te bouwen want ik zou het in mijn eigen ogen nooit goed genoeg doen.

Tijd om het anders aan te pakken

Het wordt tijd om mezelf opnieuw uit te vinden als introverte ondernemer. Nu probeer ik hart en hoofd met elkaar te verbinden. Ik bouwde aan mijn nieuwe website met nieuwe teksten en nieuwe beelden.

Met welk beeld loop jij rond en hoe werkt dat uit in jouw praktijk?

Misschien heb jij ook vragen op het gebied van je ondernemerschap. Het leuke van mijn vak is dat dit soort vragen en elementen in een opstelling zichtbaar kunnen worden. Bijvoorbeeld de vraag 'Wat is mijn relatie tot mijn ondernemerschap', of misschien wil je jouw relatie met je potentiële klanten eens onderzoeken, of heb je moeite om zichtbaar te worden?
Er zijn heel veel mogelijkheden die we samen kunnen verhelderen met een opstelling. Interesse?
Maak een afspraak voor een individuele sessie.